Jak se obléknout na focení do přírody?

Jako fotografka se často setkávám s otázkou, jak se na focení správně obléknout. V tomto článku bych vám ráda dala několik tipů, na co se zaměřit a čeho se naopak vyvarovat.

Protože se v článku chci zaměřit na focení v přírodě, musíme tomu výběr oblečení přizpůsobit. Nejčastěji doporučuji volit zemité barvy, které se do prostředí přirozeně hodí. Zejména teplé a světlejší odstíny, jako je hnědá, béžová, krémová, zelená…právě ty budou budou na fotografiích vypadat skvěle. Vyhněte se křiklavým nebo výrazným barvám, které by mohly na fotografii působit rušivě. Např. výrazně červené nebo zářivě modré a zelené. Nemusíte se bát ani černé barvy, pokud s partnerem zvolíte správně kontrastní oblečení. Pomocí barev můžeme do focení přenést myšlenku, pocity.

Pokud se rozhodnete pro oblečení s vzorem, volte raději jednoduché vzory, které nebudou příliš rušit. Můžou to být například květované šaty nebo vzorovaný svetr, který doplníte o další jednobarevné kousky oblečení. Vyvarujte se také výrazným nápisům a obrázkům na oblečení. Jsou to prvky, které mají tendenci odvádět pozornost.

Oblečení dokáže fotce vdechnout život. Vyzkoušejte více vrstev. Rozevlátá košile ve větru, šála kolem krku, rozepnutá bunda, šaty, se kterými si pohrává vítr. Tohle vše jsou detaily, které propůjčí fotkám až filmový nádech.

V neposlední řadě si vyberte oblečení, ve kterém se budete cítit pohodlně a dobře.Když se budete cítit dobře, půjde to na fotkách vidět. Nejste typ, který by se cítil dobře v šatech? Neberte si je na focení, buďte sama sebou. Přizpůsobte oblečení počasí. Půjdeme fotit do chladného počasí, někdy na podzim v mlze? Nezapomeňte si vzít teplé oblečení navíc. Vždycky si na fotky můžete bundy na chvíli sundat, pokud se v nich nebudete chtít fotit. Ale určitě nepodceňte vrstvy a vhodnou obuv. Focení trvá někdy kolem dvou hodin, když se společně vydáme na pořádnou procházku, tak ne, že mi onemocníte!

Pokud si stále nevíte rady, podívejte se na níže přiložený odkaz. Dala jsem pro vás dohromady nástěnku na pinterestu, kde se můžete inspirovat.

Marie VeselaComment